Унгарският културен институт съществува в България от 75 години. Изградили сме много връзки през годините. Това каза директорът на Унгарския културен институт Сандра Мишкеди в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“

Това, което според нея най-силно свързва България и Унгария, е близкото минало. "Много тясно ни свързват и българските градинари, които са се преселили в Унгария в края на ХІХ и началото на ХХ век. Те са носили българската култура със себе си“, добави Сандра Мишкеди. 

Тази година се навършват 150 години от обединението на Буда и Пеща и по този повод през цялата година в унгарската столица има най-различни културни програми и събития – организират се тематични разходки, големи концерти, представят се книги за историята на Будапеща. "Във връзка с това ние представяме и изложбата "Будапеща от А до Я“. Тази година имаме годишнина и в Унгарския културен институт в България – 75 години“, обясни Сандра Мишкеди. 

Изложбата "Будапеща от А до Я“ се открива днес в Унгарския културен институт в 18.30 часа. Тя представя аналоговата поредица колажи, като всяка картина разказва собствена история на фотографката Ана Тихани. Снимките са от периода на социализма.