СГП привлече обвиняем и го задържа за срок до 72 часа за държане с цел разпространение на наркотични вещества, съобщиха от държавното обвинение. 

На 24.09.2024 г. Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А. Н. за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на същата дата в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 НПК и се води от 06 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП. След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на мъжа към наказателна отговорност. 

Обвинението спрямо него е за това, че на 24.09.2024 г., около 16:15 ч. в с. Владая, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. В рамките на предприетите процесуални действия, органите на МВР открили две наркооранжерии, монтирани в двор на имот. 

В тях били разположени 14 големи саксии, засети с растения от рода на конопа, достигнали различна височина. При претърсването са иззети и електронна везна, суха тревиста маса, палатка за отглеждане на растения, както и обрани растения, оставени за изсушаване. Предстои на 27.09.2024 г. СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.