Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, настилките са заснежени и заледени на места, но обработени, съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление - Смолян. Времето е с разкъсана облачност и добра видимост. Пътните настилки са заснежени и заледени на места, но обработени. Водачите трябва да шофират с повишено внимание.

Заради срутище, движението по пътя Девин – Михалково, близо до разклона за село Осиково, се осъществява в едната лента. Очаква се пътят да бъде разчистен до 18:30 часа.

Все още е в сила ограничението за преминаване на товарни автомобили с маса над 12 тона през прохода "Превала“, като по това направление и пътищата в района на село Момчиловци леките автомобили трябва да са с вериги.

Заради проливните дъждове през почивните дни има много подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничения: Еднопосочно в едното платно заради пропадане на пътя се осъществява движението по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в района на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички участъци има поставени пътни знаци и движението се регулира от Пътна полиция.

Смолян централните пътища са почистени до асфалт, но второстепенните улици на много места са заснежени и с коловози. Движението в края на работния ден е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА