Опасността от заплахи за живота ми е елиминирана. Това заяви в интервю за Нова телевизия директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов.

"Нашите служби си свършиха перфектно работата и към сегашния момент няма индикация за нова заплаха“, допълни той и посочи, че не се страхува за живота си. Спецов отказа да конкретизира кой е отправил заплахите към него с мотива, че информацията е специфична и предпочита да остане в употреба само на специалните служби.

Шефът на НАП подчерта, че не е вярно, че НАП е знаела за големите трансфери, с които са отклонявани милиони левове за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус“, но не са уведомили за това Прокуратурата.

"Съвсем не е така по една проста причина – ние от НАП нямаме тази функция и тези възможности да следим в реално време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме опция да знаем кога се теглят пари на каса на съответната банка. Там вече банковите институции имат техните задължения да уведомят ДАНС, но не и НАП. НАП научава в хода на проверки, тогава можем да изискваме банкови трансфери, но това е впоследствие“, уточни Румен Спецов.

Той отказа да посочи кои са банките, от които са теглени пари. Спецов посочи още, че познава като човек задържания по аферата "Хемус“, но никога не са работили заедно като колеги.