Преди всичко очаквам ЦИК да следи за стриктното спазване на разпоредби за честни избори. Следва да бъдат подпомагани обаче от правителството и партиите. Тук вече не става въпрос за вътрешнополитически драми, а за съдбата на нашата държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните проблеми, то е предречено на спад. Това примирение ни доведе до състояние, до което сме днес. В Народното събрание проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит, които да се разпореждат с държавните институции. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти по повод тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град, предаде репортер на "Фокус".

"Най-отблъскващото за интелекта на българите и нашите евроатлантически партньори е това, че тази гротеска се извършва от хора, санкционирани от нашите партньори за гранткорупция. Това е голяма българска тема и очаквам всички институции, служби, прокуратура и партии да предприемат ясни действия", добави той.

По думите му в момента партийни лидери са се съсредоточили да представят красиви проекти, но са се снишили пред фундаменталните проблеми. "Ако не се намесят, техните красиви проекти са обречени на провал. Те не могат да отговорят на този фундаментален въпрос, а съм сигурен, че обществото ни очакват това от партиите в тази кампания",  категоричен бе Радев.

Лора ДИМИТРОВА