Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази надежда пред медиите, че резултатът от американската визита на вицепремиера Василев, шефовете на "Булгаргаз“ и на "Булгартрансгаз“ и на "Козлодуй“ няма да е договореност за закупуване на ядрено гориво от "Уестингхаус“, без да е извървяна тръжната процедура с трите гаранции – за сигурността на реактора, най-ниска цена и висока ефективност. Това съобщиха от ПП АБВ.

"Много се надявам да не дойдат от там с договор за 500 млн. куб. м. газ и настояваме да започнат незабавни преговори с "Газпромекспорт“, за да подпишем ново стратегическо споразумение. Имаме безпокойство, че правителството ще възпрепятства тези преговори, с което ще ни осигури "диверсификация“ на доставката на газ на изключително висока цена, която няма да може да бъде понесена от икономиката и от бита“.

Петков припомни, че на 1 април изтича мораториумът върху цената на тока. Той подчерта, че липсата на визия за бъдещето от страна на правителството ще доведе до тежък удар върху икономиката и ще доведе до серия фалити в много предприятия.