Трябва да оценим желанието всяка законодателна инициатива на Народното събрание да бъде предхождана от конкретна работа на законодателните комисии, друг е въпросът, защо комисиите не са се захванали с предоставените законопроекти. Това заяви лидерът на ПП АБВ Румен Петков в предаването на Радио "Фокус" "Това е България".

Според Петков всички внесени законопроекти са жизненоважни за обществото.

"По мое мнение, и утре, и вдругиден, няма да бъдем засипани от мораториумска дейност и, ако мнозинството не осъзнае, че това е проблем, който ерозира доверието в Народното събрание, може да закъснее безвъзвратно и Народното събрание да бъде с най-нисък старт на доверие сред обществото, посочи той.



Относно старта на мандата на правителството Румен Петков коментира, че е редно министър-председателят да внимава как се изказва по време на публични изяви, визирайки конкретно ситуацията с надеждите за следващият министър на Република Северна Македония. Лидерът на ПП АБВ определи това като вмешателство в техните вътрешни работи при иначе хиперчувствителните отношения между двете държави.