Считаме за задължително формирането на правителство, но на безпринципна основа и търгачески аргументи, а на на това, което ни сближава и гарантира постигането на нужните за обществото резултати. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Това, което гарантира съвместната ни работа, това, което гарантира постигането на нужните за обществото резултати. В гарантирането на социалната справедливост на базмата на възможностите, които имаме днес, гаратниране приходите на гражданите, спасяването на бизнеса, гарантиране на енергийната сигурност на страната и бъдещето на България и гарантиране на силната държава в социалната сфера, здравеопазването и образованието, културата и културно-историческото наследство и икономиката", посочи Петков.

Лидерът на АБВ уточни, че формацията участва в работните групи и разговорите като част от коалиция "БСП за България". "Надяваме, убедени сме, че ще се формира управляващо мнозинство и правителство", каза Румен Петков.

Той поясни, че АБВ участва в пет работни групи. "Владо Маринов, нашият народен представител и заместник-председател на партията, е ключов участник в групата, свързана със земеделието, проф. Любомир Халачев е в групата за културата и културните политики, ген Михов в групата по отбрана и сигурност, г-н Антон Коджабашев в групата за спортните политики и укрепването на българския спорт и д-р Георги Кючуков в групата за външната политика на страната", каза още Румен Петков.