За това г-н Минеков да се прави на областен управител до известна степен има и състави в НК, които са свързани с превишаване на права. Това каза пред журналисти в централата на ГЕРБ народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Росен Желязков, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Ако се твърди, че един или друг закон облагодетелства една или друга група физически или юридически лица, то Управляващото мнозинство има възможност да промени законодателството. Нормативната регулация урежда обществените отношения. Към момента всички политически партии, които са представени в парламента се ползват от тази възможност. Трябва да се спазват процедурите такива, каквито са“, посочи Желязков.

"За самоволното използване на чужди длъжностни характеристики – г-н Минеков да се прави на областен управител, до известна степен има и състави в НК, които са свързани с превишаване на права и с използването на чужди компетенции. Правовият ред предполага всичко да се изпълнява по реда на закона, докато законът действа“, заяви той.

"Ако законът не урежда по правилен начин обществените отношение, Министерски съвет може да внесе предложение за промяната му. Дотогава една политическа сила, която е парламентарно представена и изпълнява задълженията си по закон, не може да бъде принуждавана по усмотрение на представител на Министерски съвет, защото това прилича на политическа репресия“, допълни Желязков.