Нямаме основание да напуснем сградата на НДК, това са зрелища и за съжаление няма хляб в тях. Това каза пред журналисти в централата на ГЕРБ народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Росен Желязков, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Чухме от медиите, че е връчено писмото долу на пропуските. Не знаем дали това нещо ще стигне до нас и по какъв начин. Ние знаем само, че тази молба е оставена долу на контролния пункт на портиера. Това няма значение. Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да се удовлетворят очакванията на всички онези, които се радват на всички малки или големи процеси по изчегъртването на ГЕРБ. Това са зрелища и за съжаление няма хляб в тях. Ние няма нито по смисъла на закона, нито по смисъла на нарочен акт основание да напуснем сградата на НДК“, заяви Желязков.

"Ако г-н Минеков счита, че управлението на активи, които са поверени за управление на Министерство на културата, както и такива, които са в капитала на НДК, това е административна сграда, която е строена преди много години за нуждите на Министерство на отбраната, ако г-н Минеков смята, че не управлява добре активите Министерство на културата, той има възможността да го направи, защото има етажи под нас, които стоят празни. Може би трябва да проявим интерес в какво състояние са тези имоти. Тук става въпрос, че от болната глава на здравата се прехвърля един проблем и то в края на министерския период на един служебен министър, който не носи никаква добавена стойност освен зрелището.

Странно е и мълчанието на президента, който трябва според мен да вземе отношение, заради възстановяването на нормалността на политическия диалог, когато се търси консенсус и подкрепа за важните политики, които имат отношение към развитието на страната“, допълни той.