Ремонтни дейности затрудняват движението в района на кръстовището на столичните булеварди "Цар Борис III" и "Никола Петков" (Околовръстен път) в посока Владая, видя репортер на "Фокус". 

В час пик и на фона на високите температури навън, водачите на МПС, шофьорите на автобусите от градския транспорт и тези, идващи от локалното платно на булервада, трябваше да се изчакват за включване в стеснението преди светофара. По първоначални данни става въпрос за полагане на водопроводни и канализационни тръбопроводи под пътя и подмяна на ВИК инфраструктурата.

Живущите в кварталите "Павлово", "Карпузица" и "Княжево" са свикнали с поетапната реорганизация на движението, заради подмяната на трамвайните релси по линията на емблематичния трамвай №5, която продължава вече години по цялото трасе от Съдебна палата до последната спирка в "Княжево". В послединете месеци обаче, ремонтните дейности са все по-интензивни, същото важи и за трафика в района. Стеснение и еднопосочно движение има и на по-малко от киломентър от кръстовището в посока Перник, идващите от Владая се отбиват през центъра на квартала и ул. "Любляна". 

Бул. "Цар Борис III" осигурява достъп до центъра на стотици хиляди столичани, живущи в кварталите "Хиподрума", "Лагера", "Красно село", "Славия", "Павлово", "Карпузица", "Княжево" и "Владая", както и на хиляди перничани, пътуващи всеки ден за работа в София и в двете посоки.