Тази година през месец май Националният политехнически музей ще навърши 65 години, съобщиха от музея. По този повод неговият екип подготвя серия от инициативи. Стартът ще бъде даден на 12 февруари, събота, от 11:00 ч., със специална "Медена събота“.

Заедно с Явор Кирилов - политолог, пчелар, основател на медения бранд "Мед от Графството“ и личен секретар на Симеон Сакскобургготски – ще надникнем в света на пчелите от "меденото графство“. Ще разберем повече за историята на един от най-древните занаяти на човека, за технологията, добиването и значението на пчелните продукти.

От Здравко Пеев - микробиолог, медовар, фехтовач, музикант и запален "фен“ на живота през Средновековието - ще научим любопитни факти за "тайната на напитката на боговете“ - медовината – и автентични рецепти за нейното приготвяне.

Освен старт на проявите по повод 65-тата годишнина, събитието е част и от Международната Седмица на брака, имаща за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството.

Заповядайте на медено изживяване при нас – цялото семейство, но дори и да не сте семейни, очакваме Ви на 12-ти февруари!

В музея се спазват всички предписани противоепидемични мерки.