В живота често възникват неочаквани ситуации, чието разрешаване изисква определена сума пари. Ако не разполагате със спешен фонд, това може да ви изправи пред сериозно предизвикателство. Добрата новина е, че съществуват кредити до заплата, които да ви избавят от затруднение, пише infostock. В следващата статия сме ви представили няколко конкретни ситуации, в които кредит може да бъде истински полезен.

Нужна ви е малка сума пари за кратък период от време

Ако ви е необходима малка сума пари, то със сигурност има причина да се замислите за кредит до заплата, където размерът на сумата възлиза на 300 - 3000 лева. Основните предимства са ускорен процес на кандидатстване и кратки срокове за получаване на средствата. 

Имате редовни доходи

Кредити са много удобни, но не бива да забравяте, че те изискват отговорност от ваша страна. След време ще трябва да върнете сумата, която сте усвоили, а при такъв тип кредити периодът е по-кратък. Всичко зависи от това какъв срок на погасяване сте предпочели. При по-малките суми често става въпрос за единична вноска, но винаги имате опцията да посочите по-дълъг срок. За да можете да върнете заема, са ви необходими редовни доходи, което означава, че трябва да работите. В повечето случаи не е задължително да сте наети на трудов договор. По-важно е да имате някакъв постоянен източник на доходи като майчинство или пенсия.

Всички алтернативи са изчерпани

Използването на кредит до заплата може да ви бъде от помощ, когато сте изчерпали всички останали възможности за излизане от финансовото затруднение. Една от алтернативите и да използвате спестявания или авариен фонд, ако имате такива. Другият вариант е да поискате заем от близки. Тук съществува риск да възникне проблем в отношенията ви, който да се задълбочи във времето, но невинаги е добра опция.

Има и още една възможност - да си вземете кредитна карта, като изберете такава с възможно най-ниските лихвени проценти. Освен това можете да си потърсите и допълнителна работа, стига да разполагате с достатъчно време. Проблемът е, че при спешна нужда от пари, за каквото се ползва един кредит до заплата, времето обикновено е недостатъчно и средствата са необходими тук и сега. Лицата не могат да си позволят да чакат няколко седмици. Затова ако сте попаднали в такава ситуация, може да се окаже разумно да вземете кредит до заплата, за да "закърпите“ положението.

Забавили са заплатата ви с няколко дни

Понякога се случват да има забавяне в превода на заплата, като това може да се дължи на различни причини, независещи от вас. Тогава разходите продължават да си съществуват, а нуждата от пари става все по-осезаема. В такива ситуации си заслужава да помислите за кредит до заплата. Той ще ви помогне да посрещнете ежедневните си разходи нормално. В момента, в който получите месечното си възнаграждение, можете да върнете заетата сума и да приключите с това задължение. Още повече, че много често първият кредит до заплата е безлихвен, което ще рече, че връщате точно толкова, колкото сте взели. При това положение няма да се налага да доплащате лихви и комисионни.