Председателят на парламента Рая Назарян свиква Председателски съвет заради Джейхан Ибрямов.

"Днес, 3.10.2024 г., до председателя на Народното събрание Рая Назарян е изпратено Уведомление на основание чл. 70, ал. 1, изр. 2 от Конституцията на Република България от и. ф. главен прокурор на Република България относно задържане на народния представител от 50-ото Народно събрание Джейхан Ибрямов при заварено тежко престъпление", се казва в съобщение от пресцентъра на парламента.

То продължава така:

"В тази връзка председателят на парламента Рая Назарян свика извънредно заседание на Председателския съвет, на което членовете му бяха запознати с постъпилото уведомление за задържането на народния представител за срок от 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи, считано от 19:10 часа на 2.10.2024 г. Председателят на парламента пристъпи към това действие поради обстоятелството, че Народното събрание не заседава поради протичащата предизборна кампания и няма предвидено редовно заседание, на което народните представители да бъдат запознати с постъпилата информация.

Отделно от това е разпоредено и всички народни представители вече са информирани на електронните си пощи, че могат да се запознаят в пълнота с текста на постъпилото уведомление в деловодството на Народното събрание."