На днешния ден България поставя последния елемент в своята корона да бъде независима, равноправна и суверенна държава в семейството на европейския свят и да отвори пътищата за своето развитие. Това заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян от Велико Търново, където тя присъства на празничната литургия в църквата "Св. 40 мъченици" по повод Деня на Независимостта на България, предаде репортер на "Фокус"

"Много е важно днес да си припомним каква е цената и какъв е смисълът на българската независимост и колко е важно да бъдем единни, целеустремени, да бъдем заедно, да вярваме и да се гордеем, че сме достоен и древен народ", каза още тя.

Председателят на Народното събрание заяви, че в днешния ден целият български народ се събира, за да си припомни колко ценни са уроците на независимостта.  

"България и българският народ са били изправяни пред множество изпитания и трудности. Вярвам, че с общи усилия, с уроците и спомените от нашата история, ще успеем да преодолеем и това изпитание (бел. от ред. - на антагонизма и разделението) и отново ще бъде един спокоен и целеустремен народ", заяви Рая Назарян.