Прокуратурата отказала да образува досъдебно производство относно записа, който Радостин Василев разпространи от партийното събиране на "Продължаваме промяната" през пролетта на миналата година. Това заяви Петър Петров от "Възраждане" във връзка с  в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

Става въпрос за записа, публикуван от Радостин Василев през пролетта на миналата година, от партийно събрание на "Продължаваме промяната". След разпространяването му Василев обяви, че ще напусне партията. 

"Прокуратурата не желае да разследва тези притеснителни факти за българската държавност. Получихме отказ за образуване от Софийска градска прокуратура. Ние го обжалвахме пред Апелативна прокуратура. Апелативна прокуратура също не счете за нужно да разследва нашия сигнал. Счете, че СГП е издала един законосъобразен акт и също потвърди този отказ", обясни Петров. 

"Възраждане" обжалвала пред Софийски градски съд решението на Апелативна прокуратура, който обаче приел, че постановленията на СГП и Апелативна прокуратура са незаконосъобразни. 

Той каза още, че от "Възраждане" са очаквали СГП да привика на разпит хората, чиито гласове са се чували на записите: "За съжаление, ние получихме вчера постановление от СГП, с което се отказва да се образува досъдебно производство, като фрапантното е, че не са извършени абсолютно никакви действия".