Няма други места в България, в които влизат толкова много контролни органи - фармацията е супер фино регулирана работа, включително и в откритите аптеки. В последните години обаче се създава усещане за безнаказаност при нападение над медици и фармацевти. Имаме проблеми с правилата. Оказва се, че хората, които спазват правила, за каквото и да било, са малцинство. Това каза проф. д-р Георги Момеков – ръководител на катедра "Фармакология“ към Фармацевтичния факултет на Медицинския университет, в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Във връзка с нападението над фармацефт в София, той обясни, че познава ранения в аптека фармацевт, който е бил и негов студент. "Много е тъжно, защото това момче се занимава и с наука, има блестяща научна кариера, която съвместява. Той е ерудиран в много области, има и докторска степен, изключително добро и свястно момче. Не бива един фармацевт да бъде нападан заради това, че си изпълнява професионалните задължения“, заяви проф. Момеков.

Той бе категоричен, че обществото трябва да има нетърпимост към подобни явления.

Фармацията спада към т.нар. наблюдаеми професии. "Т.е. нашите учебни програми са напълно хармонизирани с европейските, нашите дипломи са напълно конвертируеми. Де факто нашите студенти се реализират от Канада до Австралия изключително добре. Нивото е такова, каквото трябва да бъде“, заяви проф. Момеков.