Поддръжници на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и през днешния ден останаха пред резиденцията в Росенец, за да пазят своя лидер. На място имаше засилено полицейско присъствие, но до напрежение не се стигна.

В Росенец все още има засилено полицейско присъствие- три патрулни автомобила, жандармерия и микробус на специализирани полицейски сили. Близки до Ахмед Доган и към този момент пазят своя лидер, тъй като се притесняват за живота и здравето му. По-рано разбрахме, че Ахмед Доган все още е в резиденцията, пише БНТ.

Иначе още от сутринта близки до почетния председател започнаха да се събират пред имота, като симпатизантите пристигаха от различни градове в страната с лични автомобили и автобус. В следобедните часове поддръжниците скандираха името на партията със знамена, а женския пол направи жива верига пред входа на резиденцията по аналог на тази в "Бояна".

"Дойдохме, за да си направим една разходка до тук. Да се видим, да седнем, да събеседваме и да подкрепим нашия лидер".

Около обяд в сараите пристигна Рамадан Аталай, а след него и депутатът Севим Али.

- Г-н Доган в момента тук ли се намира?

Севим Али, депутат: Да, г-н Доган е тук зад нас в сградата в отлично здраве и настроение. Тук сме, за да кажем ясно, че България има нужда да се освободи от зависимостите на един човек. Институциите в България също имат нужда да се освободят от зависимостите на един човек...

Активистите заявиха, че се притесняват за живота и здравето на своя лидер и ще останат пред лятната резиденция, колкото е необходимо.