Както ви съобщихме по-рано днес трафикът остава интензивен по по границите ни с Гърция, Румъния и Сърбия. Това показва информацията за трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа на  08.07.2023 г., предоставена от ГД "Гранична полиция".

Трафикът по границата с Румъния е интензивен на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От дирекцията припомнят, че се извършва  монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП "Видин" на изход и на вход в България. Затова движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

По границата с Гърция трафикът също още е интензивен на вход и изход на всички ГКПП-та. Затова ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". 

По границата с Република Сърбия трафикът остава интензивен на вход и изход ГКПП "Калотина".

Проблем с предвижването през ГКПП-тата с Република Северна Македония и Република Турция няма, като трафикът е нормален на всички пунктове.