Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите ни, с убеденост, че нашият разум, нашият морал, нашите усилия час по час променят живота ни. Това каза в словото си по случай новата 2022 г. президентът Румен Радев.

"Хиляди българи постигат чудеса с таланта и усърдието си. Мнозина го правят далеч от Родината, но вярвам – винаги с мисъл за нея. Убеден съм, че в идните години този огромен потенциал ще преобрази България“, допълни той.

Президентът поздрави сънародниците си, че с общи усилия са успели да доведат до това България да стъпи на нов оздравителен път.

"Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж“, добави държавният глава.

Румен Радев призова докато наливаме чашите, да не забравяме онези, които имат нужда от нашата подкрепа.

"Самотните, слабите, бедните, приятелите и познатите, които преминават физически и духовни изпитания. Вниманието към ближния е най-запомнящият се подарък, който можем да направим на самите себе си“, подчерта президентът.

Той благодари на всички военнослужещи, полицаи, пожарникари, дежурни в различни служби, които изпълняват служебния си дълг, за да могат българите да празнуват идването на 2022 г.

"На всички медици, които самоотвержено се борят за живота и здравето ни в тези трудни времена“, допълни още държавният глава.

Пълния текст на словото на президента по случай настъпилата 2022 г. можете да прочетете в раздел "Мнение“.