Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите. Така президентът Румен Радев отговори пред журналисти на въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, предаде репортер на "Фокус".

Видимо държавният глава се подразни. "Призовавам да не се допускат политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да изчакаме заключението от работата на компетентната комисия", каза още той.

"Искам да изкажа още веднъж съболезнования към семействата, близките и колегите на загиналите летци. Огромна загуба за всички нас и за българските Военновъздушни сили", допълни Радев.

Коментара му за срещата с президента на Република Северна Македония Гордана Даковска миналата седмица можете да прочетете тук.