След скандала с преминаването на камионите по северната ни граница и плащането на такса в единствения частен паркинг на Дунав мост 2 -  правителството обеща да осигури равнопоставеност. Започнаха и проверки на всички места за престой по границите.

Елка Недкова от сдружение "Аз имам камион" посочи, че опашката на пътя Русе - Силистра е от години. "Хората не могат да излязат от населените места и да отидат на работа. Който иска да влиза в буферните паркинги, трябва да заплаща за инфраструктурата, която ползва. Там има бани и тоалетни, включени в цената. Във Видин на моста оперира българо-румънско държавно дружество. Проблемите с опашките там не бяха разрешени. В Русе пък става дума за партньорство между общината и частна фирма. Големият проблем, причиняващ задръстванията, е неработенето на румънците, спират да работят когато си искат. Понякога на час по 45 минути. Друг проблем е паспортното гише, което е едно за четири кантара", обясни тя пред NOVA. 

По думите й нейните камиони не заплащат за буферни паркинги, защото ползва виртуална опашка. "Няма бележки, без които не можеш да минеш границата. В Русе когато влезеш на буферния паркинг, тогава плащаш. Виртуалната опашка елиминира съмненията", допълни Недкова.