Няма нужда да начертаем планове за 20 години напред. Въпросът е да предприемем малки стъпки, които да доведат до положителен резултат, и то скорошен. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който се срещна с областните управители в Гранитна зала на Министерския съвет, където се обсъждат природните бедствия в страната и предстоящите предсрочни парламентарни избори, предаде репортер на "Фокус"

"Хората събират под понятието държава всички органи независимо на какво ниво са. Те казват "Държавата не работи, искаме да ни подобрява качеството на живот". Ако има прехвърляне на топката, хората си казват "Какво ни интересува?", заяви Главчев.

Той каза още, че всички областни управители ще имат възможността за непрестанна комуникация с всички министри от служебния кабинет за разрешването на всякакви кризисни ситуации. 

"Има проблеми, които с години не са решавани", отбеляза още той. 

"Трябва да се насочим към превенция, а не да тичаме след събитията, като се случи някое бедствие, да се чудим как да го решим. Има Междуведомствена комисия по бедствия и аварии. Това са случайни събития, но да ги очакваме и да им противостоим", категоричен бе служебният премиер. 

Главчев предупреди, че са възможни наводнения, ако не бъдат почистени коритата на реките и апелира предварително да бъдат предприети мерки за ограничаването на щетите.