Хората са позитивно настроени и разбират, че да стане по-добре трябва малко да се стиснат зъби и несгоди да се понесат. Това заяви премиерът Димитър Главчев, който с регионалния министър Виолета Коритарова инспектира затворения за ремонт пътен участък Ботевград-Мездра, предаде репортер на "Фокус".

По думите му строителите поемат ангажимент, че най-късно до края на годината ще бъде пуснат пътят.

"Призовавам всички да стиснат зъби и да потърпим, за да може да се случи нещо хубаво, което е и чакано от доста време", каза още Главчев.

"Има информация за обходните маршрути както на страницата на МРРБ, така и на АПИ. Опитваме се и чрез вас (б. а. - медиите) да достигне до всеки един, който ползва републиканската пътна инфраструктура. Обясняваме си преминаването и в двете посоки, защото временната организация е от понеделник и информацията не до всички е достигнала", отговори министър Коритарова на въпрос защо в района на Горна и Долна Кремена камиони преминават двупосочно.

Тя беше категорична, че целта на министерството и правителството е да осигурят безопасно пътуване на тежкотоварните и леките автомобили.

"Ще направим всичко необходимо да бъде осъществен контрол, но разчитаме и на гражданите, и на пътуващите", обеща министър Коритарова.