"Продължаваме промяната“ няма да подкрепи г-н Каримански, заради притеснения свързани с неговата биография, които не веднъж сме споделили. Това заяви премиерът Кирил Петков, по време на извънреден брифинг, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Той посочи, че всички плащания към и от България се следят от БНБ, включително и паричните преводи свързани с корупция и пране на пари.

"Също така, КТБ най-вероятно нямаше да се случи ако тогавашния гуверньор си беше свършил по-добре работата. Именно затова тази позиция е много важна и с чия подкрепа тя се избира – има огромно значение. Ето защо ще информира коалиционния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за управител на БНБ със следните мотиви:

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избор, който поради разцепление на управляващата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и ДПС. Ето защо ще информирам коалиционния съвет за решението на Гюров да изтегли кандидатурата си. Кандидатът на "Продължаваме промяната“ ме уведоми, че не желае битката за управител на БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни действия, които предстоят в следващите дни. Като закриването на спец прокуратурата и спец съда, и други промени в Закона за съдебната власт“, каза Петков.

Той подчерта, че няма пречка пред настоящия гуверньор да остане на поста си до обединяване на коалицията до общ кандидат.

"Не бива да се допуска борбата за постове да взима превес пред истински важните цели на правителството“, каза в заключение премиерът Петков .