Като най-важна задача пред "Продължаваме промяната“ през следваща седмица са законодателната инициатива, която предстои да се разгледа в комисии в зала. Това заяви премиерът Кирил Петков, по време на извънреден брифинг, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Той уточни, че визира закриването на спец съда и спец прокуратурата.

"Това е законодателна промяна, която ще покаже на българския народ – пълното единство в редиците на управляващата коалиция по започналото реформиране на българската съдебна система. Защото борбата с корупцията е невъзможна без тази реформа. Ще направим предложение и за засилен контрол на Народното събрание при разплащането с фирмите, които в разрез със Закона, са извършили строителни дейности по време на управлението на ГЕРБ. Ще предложим всяко строителство да мине през техническа проверка от експертна комисия, която създадохме през месец февруари в състав избран от Министерския съвет, МРРБ и Министерството на финансите.

Всяко плащане по тези договори към всяка от фирмите, първо трябва да бъде одобрено от антикорупционната комисия на парламента.

Прозрачно и видно, за всеки български гражданин“, категоричен бе Петков.

Той допълни, че никакви решения няма да бъдат взети и по темата със РСМ и Украйна извън българския парламент.