За министър на отбраната ще бъде предложен Тодор Тагарев. Това заяви министър-председателят Кирил Петков днес в Министерския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“ . Проф. Тодор Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в Стамболийски. През 1982 г. завършва автоматика и телемеханика във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Специализира във Военновъздушната инженерна академия "Н. Е. Жуковски“ в Москва, СССР, през 1989 г. и в Командно-щабния колеж на Военновъздушните сили на САЩ през 1994 г.

Премиерът Кирил Петков каза още, че националният интерес на страната ни е да се борим срещу несправедливостта.

"Ние не можем просто да наведем глава и националният интерес на България е да има ясна позиция и не трябва да навежда глава“, категоричен бе Петков.

Той допълни, че 190 човека са в автобусите, излизайки от Киев момента.

"Този зелен коридор успя да се осъществи и съм много благодарен и на Министерството на външните работи, и на Теодора Генчовска, както и на хората от военно разузнаване, че успяхме да осъществим тази операция", каза още премиерът.

Той определи като фалшива информацията, че ще бъдат пращани български войски в Украйна.

"Никой от ЕС , нито от НАТО не е предлагал такова нещо. Това са странни опорки на някакви сайтове. Същото важи и за самолетите – пълен абсурд е това, че ще ги даваме“, подчерта Петков.