В бюджета ясно е разчетено, до какъв лимит може да имаме дефицити и това, което беше обсъдено е тези 20 млн. да бъдат вкарани в БАН. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти, по повод изказванията на главния прокурор, че бюджетът за правосъдие е намален, предаде репортер на Агенция "Фокус“ . Той посочи, че средствата ще бъдат вложени за нови разработки и публикации.

"За мен науката е бъдещето на България, така че 20 млн. бяха вкарани там. Бюджетът на прокуратурата е доста голям и в момента. Всички българи плащаме доста голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме – даже плащаме прекалено голяма цена. И мисля, че тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, която ще даде по-добър резултат за българската икономика“, коментира още Петков.

На въпрос, с какви дани разполага относно предстоящия протеси на "Възраждане" през следващата седмица и информацията за готвени провокации, Петков отговори така:

"Една част от хората, които ще протестират го правят, защото наистина искат да се махне зеленият сертификат. Цялото правителство също иска да се махне, изчакваме само да спадне риска за здравната ни система. Хората обаче са нетърпеливи и ще протестират. Това е една сравнително малка група от хора. Друга група от хора обаче ще бъде включена към този протест, само за да показва несъгласие с българското правителство. Според информацията, която получихме ще бъдат включени и хора от криминалния контингент, за да се опитат да правят провокации.

Така че за хората, които ще са там заради зеления сертификат - разбирам, протестирайте, но внимавайте с хората, които не са от Вашата група, а са изпратени, за да правят хулигански прояви", апелира премиерът.

Кирил Петков обърна внимание, че в момента МВР разглежда всеки един от постъпилите сигнали.