Даваме 40 млн. за тестове заради очакваните нови вълни в следващите месеци и 54 млн. за медиците на първа линия. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Днес имаме много точки да приемем. Даваме 60 млн. към въздушните превозвачи, като това ще бъде едно от решенията ни днес. Даваме 40 млн. за тестове, което е много важно за следващите няколко месеца, когато се очакват нови вълни. Даваме на Народното събрание да разпредели допълнителните приходи, вместо както в миналото е било традиция Министерски съвет да решава това. Този път Народното събрание ще определи по най-добрия начин“, посочи Петков.

"Даваме и няколко регионални допълнителни инвестиции. За летище "Русе" ще бъдат инвестирани 2.6 млн., за да започне да функционира“, заяви Петков.

"Актуализираме социалните пенсии, което не е правено отдавна. 54 млн. даваме за медиците на първа линия“, каза още той.

"Вкарваме доста средства в посока здраве и социални политики, в посока регионално развитие и най-вече даваме възможността на парламента да реши по най-добрия начин как да разходва останалите в бюджета средства“, допълни премиерът.