Всички, които бяхме на това заседание останахме с добри впечатления. Нищо общо нямаше с тона в Народното събрание. Припламваха някои искри, но това е нормално. Това каза премиерът Димитър Главчев след Съвета по сигурността към МС, който бе свикан по-рано днес, предаде репортер на "Фокус".

"Всички се обединиха около поздравленията и благодарностите към пожарникарите и военнослужещите, които са на терен. Взеха се решения при пълно съгласие да продължи комуникацията между НС и Министерски съвет, имаше представители и на президентската институция, които дадоха много добри идеи", коментира още Главчев.

Припомняме, че повече от час продължи заседанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Срещата свика спешно премиерът Димитър Главчев.

На заседанието присъстваха лидери на парламентарно представените партии, министрите на финансите, транспорта, социалната политика, енергетиката, заместник-министри на вътрешните работи и земеделието, представители на службите.

"Не знам откъде идват критиките, че Съветът по сигурността е закъснял. Какво значи закъснял Съвет? Ние до сутринта действахме на терен. Кога трябваше да се проведе този Съвет? Аз не виждам как по-рано можеше да го свикам. От началото на стихията не сме спирали да работим", посочи Главчев.