Не искам да звуча бенефисно, защото още нищо не се знае. Това, за което бяхме създадени като служебен кабинет, си свършихме работата. Това каза в началото на правителственото заседание министър-председателят Димитър Главчев, предаде репортер на "Фокус".

"Основната ни задача беше организирането на честни и прозрачни избори и това се случи. Не е имало скандали, сигурно за пръв път, откакто се провеждат избори", допълни той.

Главчев каза още, че вече 20 години сме член на НАТО и че всички казват, че България е лоялен партньор. "Три години по-малко сме член на Европейския съюз и там всички знаят, че стоим много добре", коментира служебният премиер.

"Казахме още, че ще решаваме възникналите проблеми на българските граждани, защото в живота няма как да натиснеш пауза или да спре. Решавахме и такива проблеми като започнем от здравеопазването - спомняте си един казус, имаше спекулации, че едва ли не имаме интерес да даваме разрешително за една болница, ние така раздвижихме Националната детска болница, че вече е съкратен срокът на половина за разчистването на терена", отчете още Главчев.

Премиерът припомни и че бяха отпуснати допълнителни средства за допълнително оборудване на въздушната линейка, която да бъде допълнена с кувиоз и оборудване за планинско спасяване.

"В социалния сектор най-неочаквано за всички взехме, че с 11% бяха вдигнати пенсиите", посочи Главчев. Той коментира й зареждането на АЕЦ "Козлодуй" с американско свежо ядрено гориво и са предприети мерки за изграждане на вертикален газов коридор.

Служебният премиер Димитър Главчев посочи още няколко неща, които са свършени от неговото правителство. Подробности за свършеното от служебния кабинет четете ТУК.