***

София

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на тържественото връчване на дипломите на новозавършилите лекари от випуск 2021 г. на Медицинския факултет към Медицински университет-София. На събитието ще присъства и министър-председателят Кирил Петков. Събитието ще се състои в Зала 1 на НДК от 10.00 часа.

***

София

От 11:00 ч. ще се проведе онлайн семинар на Европейската комисия на тема "Научният отговор на ЕС срещу дезинформацията относно COVID-19“ на 9 февруари.

***

София

в 11:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция относно относно предвидената бюджетна субсидия за БАН за 2022 г.

***

София

Във връзка с подмяна на хидрофорна уредба на бл. 263, ж.к. "Гео Милев“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в бл. 263 – висока зона.

***

София

От 14:00 ч.Министерския съвет ще проведе заседание.

***

Благоевград

От 12:00 ч. в зала "22 септември“ кметът на Благоевград Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.

***

Шумен

От 10:00 ч. в района на Летния театър ще се проведе брифинг на тема - Започват разчистването и подготовката на терена за извършване на строително-ремонтните дейности на Летния театър. В брифинга ще участват зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров и Биляна Иванова, ръководител на проекта.