***

София.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***

София.

От 10.00 ч. в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по вписване на откриватели и изобретатели в "Златната книга“ на Патентното ведомство.

***

София.

От 10.00 ч. в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на служебното правителство.

***

София.

От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Румен Илиев, Анна Калева и още трима души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 9.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 часа в Hyatt Regency Sofia ще се проведе събитието "Предизвикателства и възможности за подобряване на качеството на въздуха“.

***

София.

От 10.00 часа чрез платформата Zoom ще се проведе онлайн дискусия на тема "Злоупотреби със съдебни дела срещу журналисти и активисти: Европейският отговор“.

***

София.

От 10.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кристиан Филипов, обвинен за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. в Hyatt Regency Sofia и от 10.30 ч. онлайн на Facebook страницата на "Зелена София“ ще све проведе хибридното събитие "Предизвикателства и възможности за подобряване на качеството на въздуха“, по време на което ще бъде представен Международен доклад за ефектите от прилагането на нискоемисионна зона.

***

София.

От 11.00 часа в Централните хали ще бъде открито 19-ото издание на търговско изложение "Доверете се на българското".

***

София.

От 11.00 часа чрез платформата Microsoft Teams ще бъде даден официален старт на кампанията "#Инвестирай безопасно“ на Комисията за финансов надзор.

***

София.

От 11.00 часа 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виторио Миланов и Преслав Здравков, обвинени за изнудване.

***

София.

От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***

София.

От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас Димов, Мартин Велев и още 4 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Любомир Иванов и Кристиян Михайлов, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 18.00 часа в кино "Люмиер“ ще се проведе церемонията за връчване на наградите "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“.

***

София.

От 19.00 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в рамките на посещение на делегация на Руското историческо общество ще бъде представена книгата "Успешно бягство“ на руския писател, историк и общественик Сергей Галани.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала 101 на Общинската администрация ще бъде проведена пресконференция по повод коледния концерт на Камерната опера в града, озаглавен "Отворено писмо“.

***

Бургас.

От 17.30 ч. в Държавния куклен театър в града ще се играе представлението "Мъничета“.

***

Бургас.

От 19.00 ч. в Драматичен театър "Адриана Будевска“ ще бъде представена постановката "Умопомрачение“.

***

Ловеч.

От 11.00 часа в двора на ПЕГ "Екзарх Йосиф I“ на ул. "Цар Иван Шишман“ 7 ще се проведе церемония по първа копка на обекта "Изпълнение на строително монтажни работи за частично преустройство и пристрояване на съществуваща училищна сграда на ПЕГ "Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч“.

***

Пловдив.

От 9.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за причиняване на катастрофа със загинал моторист.

***

Смолян.

От 17.30 часа на пл. "Свобода“ на Стария център ще се състои тържество за включване на светлините на коледната елха.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представен спектакълът "Сънят на Пилат“ – танцова мистерия по музика на Стефан Димитров.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе брифинг.

***

Шумен.

От 19.00 часа в голяма зала на ДКТ "Васил Друмев“ ще бъде представена постановката "Куци ангели“.