***

София

От 08.30 часа в сградата на Министерството на енергетиката министър Александър Николов ще даде извънреден брифинг

***

Бургас

Бургас ще отбележи 144 години от Освобождението си на 6 февруари. От 10.00 до 14.00 часа в Регионален исторически музей, ул. "Лермонтов“ 31, ще бъде преставена постоянна експозиция с акцент черногорска униформа, принадлежала на охранител на руското вицеконсулство в Бургас след Освобождението. От 11.00 часа на пл. "Атанас Сиреков“ ще започне ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Ще бъде отслужен и благодарствен молебен за благоденствието на свободен Бургас. От 11.30 часа пред Паметника на руските освободители ще започне тържествен ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

***

Стара Загора

От 13:30 ч. на Централния вход на Зоопарка, ще може да се запознаете с обновения зоокът.

***

Ловеч

От 9:00 ч., когато Православната църква прославя свети Фотий патриарх Цариградски и др. светци, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм "Св. Троица".

***

Благоевград

От 9:00 ч., когато Православната църква прославя свети Фотий патриарх Цариградски и др. светци, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм "Св. вмчк Георги", село Микрево

***

Пловдив

От 9:00 ч. ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия в митрополитския храм "Св.вмчца Марина“.