***

София.

От 8.00 ч. в катедралния храм "Св. вмца Неделя“ Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Василиева архиерейска света Литургия и Велик водосвет.

***

Гоце Делчев.

От 8.00 ч. в храм "Успение на Пресвета Богородица“ Неврокопският митрополит Серафим ще оглави Василиева архиерейска света Литургия и ще отслужи Велик богоявленски водосвет.

***

Казанлък.

От 17.30 ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита фотографската изложба "Петър Боев – познатият-непознат".

***

Калофер.

От 17.00 ч. пред паметната плоча в чест на родното място на Христо Ботев на аязмото на храм "Света Богородица“ ще се проведе поклонение по повод 174 години от рождението му, след което са предвидени празнични илюминации на мемориалния комплекс "Христо Ботев“.

***

Пловдив.

От 9.00 ч. в митрополитския храм "Св. вмца Марина" Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска Василиева света Литургия, а от 10.30 ч. ще бъде отслужен и Велик водосвет.

***

Стара Загора.

От 11.00 ч. на площадката на старото депо в местността "Мандра баир“ ще се проведат заключителна пресконференция и откриване на обект по проекта "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора“.

***

Търговище.

От 10.00 ч. в двата православни храма в града ще бъде отслужен Богоявленски водосвет.