***

Благоевград

Окръжен съд - Благоевград ще проведе разпоредително заседание по дело за убийство на малолетни деца в Сандански, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалите.

***

Стара Загора

От 11:00 ч. в офиса на партията, на бул. "Митрополит Методий Кусев“ № 5 народните представители от ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова ще дадат пресконференция.

***

Стара Загора

В изпълнение на заповед на директора на РЗИ - Стара Загора за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Стара Загора, считано от 31 януари (понеделник) ще бъде спряно обслужването на тролейбусна линия № 1 кв. "Железник“ – СБА

***

Хасково

От 13:00 ч. в село Гарваново, община Хасково, ще се официална церемония при стартиране на стоителството по проект "Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в Община Хасково“.

***

Бургас

Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в област Бургас от 31 януари до 13 февруари. Затягането на мерките се налага заради достигнатата висока заболеваемост от COVID-19 - 1780 случая на 100 000 души население, както и във връзка с достигане на етап III от Националния оперативен план за справяне с

пандемията.

***

Благоевград

След извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, свикано от Областния управител Валери Сарандев, беше взето решение да бъдат въведени следните допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Благоевград считано от 31.01.2022 г. до 13.02.2022 г.

***

Велико Търново

Детските градини и детската ясла на територията на община Павликени ще преустановят дейността си от понеделник. От местната администрация в града уточняват, че причината е повишената заболеваемост от COVID-19 в региона.

***

Смолян

Поради въведените противоепидемични мерки, Плувният басейн в Смолян няма да работи от 31 януари до 13 февруари т. г. През това време ще му бъде извършена и пълна профилактика.

***

Казанлък

По инициатива на председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно събрание (НС) Иван Ченчев на 31 януари т.г. (понеделник) в Казанлък ще се проведе среща с директорите на спортните училища от цялата страна. Проблемите, свързани със спортната база, както и образователния процес, и приема в спортните училища ще бъдат дискутирани на срещата, която се организира за първи път в такъв формат през последните години. Срещата ще се проведе в Спортен комплекс "Багира“, Казанлък, ул. "Орешака“ 80.