***

София

От 10:00 часа ще се проведе онлайн пресконференция за представяне на традиционното изследване на ИССИ към КНСБ "Основни резултати от наблюдението на потребителските цени и заплата за издръжка, декември 2021".

***

София

От 16:00 ч. комисията по туризъм ще проведе първото си изнесено заседание, което ще се състои на Летище София.

***

София

От 10:00 ч. ще се проведе дискусията с браншовите организации и представители на малките и средните превозвачи в България. Обсъждането ще се състои в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, зала "Пресцентър А“.

***

София

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. "Цар Симеон“, ж.к. "Зона Б-18“ и ж.к. "Света Троица“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района между: ул. "Димитър Петков“, ул. "Пиротска“, бул. "Инж. Иван Иванов“ и бул. "Сливница“.При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адреси: ул. "Цар Симеон“ на кръстовището с ул. "Димитър Петков“.

***

Русе

От 18:00 ч. в зала “Св. Георги" на Община Русе ще се проведе следващата среща с гражданите за определяне правилника за работа на Обществения съвет по околна среда, съобщиха от администрацията.

***

Разград

Община Разград информира, че данъчната кампания по заплащане на Данък върху недвижимите имоти и Такса за битови отпадъци започва от 03.02.2022 г. Припомняме, че останалите местни данъци и такси - Данък върху превозните средства, Патентен данък, Данък върху таксиметров превоз на пътници и Такса за притежаване на куче се заплащат от 04.01.2022 г.

***

Пловдив

Кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев ще направят инспекция на Дейност 2 от "Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ – Реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. Кметът и неговият заместник ще посетят изграждащата се Пречиствателна станция в землището на село Ягодово в 10 часа. Там ще бъде дадена информация за всички дейности по проекта, вкл. кои от тях са завършили и по кои се работи.