***

София

В 9.00 часа в митрополитския софийски храм "Св. вмца Неделя" Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и именник на този ден, ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия

***

София

От 10.00 часа в столичния храм "Въздвижение на Светия Кръст Господен" , кв. "Лозенец", днес ще бъде отслужен водосвет със св. Киприанови молитви

***

София

АХУ организира информационни дни за финансиране на проекти за хора с увреждания.

***

София

От 11.00 часа пред Министерския съвет ще се проведе протест, организиран от ПП "Възраждане"



***

София

От 14:30 ч. в сградата на Областна администрация на Софийска област на бул. "Витоша“ № 6, заседателна зала (ет. 5) областният управител на Софийска област Иван Иванов ще даде пресконференция.

***

София

На 23 февруари 2022 г. (сряда) във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. "Цанко Церковски“, ж.к. "Лозенец“, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:30 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ул. "Цанко Церковски“ от ул. "Милин камък“ до бул. "Христо Смирненски“

ул. "Янко Софийски войвода“ от ул. "Криволак“ до ул. "Добри Войников“.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. "Загоре“, ж.к. "Яворов“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ул. "Загоре“ от ул. "Цар Иван Асен II“ до локално платно на бул. "Цариградско шосе“.

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. "Шиндра“, кв. "Горубляне“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ул. "Павел Красов“, ул. "Шиндра“, ул. "Камчия“ и бул. "Цариградско шосе“.

***

Пловдив

От 18:00 ч.в залата на ДКТ – Пловдив ще се проведе премиера на образователния спектакъл "Приказната Пепеляшка“, адаптация по операта на Росини

***

Русе

От 17:00 часа в Пленарна зала Община Русе кани гражданите да се включат в обществено обсъждане за изграждането на общински многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта.

***

Шумен

От 11:00 ч. на бул. Славянски пред сградата на Община Шумен ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от НВУ "Васил Левски".

***

Стара Загора

От 11:00 ч. в офиса на ГЕРБ в Стара Загора, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще даде пресконференция.

***

Благоевград

Деца от детски градини и учебни заведения в Благоевград ще изработват мартеници в "Работилница на Баба Марта“, която ще отвори врати във фоайето на Младежки дом. Официалното откриване ще бъде от 09:30 часа.