***

София

Министрите на отбраната на Република България и на Кралство Испания Стефан Янев и Маргарита Роблес ще инспектират съвместното изпълнение на задачи по усилена охрана на въздушното пространство на страната ни от българските и испанските военновъздушни сили. На 21 февруари двамата министри ще посетят авиобаза Граф Игнатиево и ще проведат срещи с военнослужещите от военновъздушните сили. В посещението ще участват началниците на отбраната на Република България и на Кралство Испания адмирал Емил Ефтимов и адмирал Теодоро Лопес Калдерон.

***

София:

От 13.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Съюза на международните превозвачи. Темата е: "Пакет Мобилност – това ли е краят на българския транспортен бизнес?“

***

Видин

От 15:00 ч. в залата на ет. 6 в сградата на общинската администрация ще се проведе пресконференция по проект "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“. На нея ще бъде представена информация във връзка със старта на подписването на договори със заявители, одобрени за подмяна на отоплителните уреди при първата покана за кандидатстване.

***

Бургас

Предстои стартиране на първичните изкопни работи за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежата на кв. "Меден рудник“. Във връзка със стартирането на ремонтните дейности на кръстовището, образувано от ул. "Апостол Войвода“ и ул. "Георги Попаянов“ в ж.к. "Меден рудник“, на 21 февруари 2022 г., от 11 часа, за период от четири седмици се въвежда променена временна организация на движението.