***

София

Държавният глава Румен Радев ще посети завода на металургичната компания за цветни метали "КЦМ 2000“ в Пловдив. В административната сграда от 09.00 часа президентът ще проведе среща с ръководството на комбината, след което ще разгледа производствената част на оловния и цинков завод. В 11.45 часа Румен Радев ще посети Оранжериен комплекс – Сливенски минерални бани в гр. Сливен, където ще разговаря с ръководството на комплекса и ще разгледа на място работещите оранжерии и производството на комплекса.

В 15.30 часа президентът ще пристигне в Бургас, където ще посети завод "Трансвагон“ АД, специализиран в извършването на ремонт, реконструкция и модернизация на товарни вагони. Румен Радев ще проведе среща с ръководството на предприятието и ще разгледа производствената част.

***

София

От 17 февруари до 11 март 2022 г. се отваря прием по de minimis за земеделските стопани, които отглеждат крави, юници, биволи, овце-майки и кози-майки, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие“ (ДФЗ) утвърди за държавната помощ бюджет в размер на 24 млн. лв. Крайният срок за изплащане на финансовата подкрепа е 30 март 2022 г.

***

София

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. "Битоля“, ж.к. "Белите брези“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района между:

ул. "Битоля“, ул. "Кюстендил“, бул. "България“, бул. "Гоце Делчев“, ул. "Гребенец“

ул. "Смърч“ между ул. "Проф. д-р Димитър Атанасов“ и ул. "Битоля“.

***

София

От 11:00 ч. в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“ ще бъдат представени проектите за съвременно изкуство в градска среда, кандидатствали по Програма "Навън“ (Направление 1 – Градска градина - "Площадка "Мавзолей“ и Направление 2 - "Открито“) на Столична община.

***

София

Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, ще връчи на болницата 10 броя кислородни концентратора Aeroplus E. Машините са последно поколение, производство на германската компания Kröber Medizintechnik GmbH, и са подходящи за интензивна грижа за пациенти с коронавирусна инфекция. Церемонията по връчването на дарението ще се проведе от 12:00 часа в Централното фоайе на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“.

***

Велико Търново

Световни шампиони и олимпийски медалисти по борба пристигат в старата столица за международния турнир "Дан Колов – Никола Петров". От местната администрация припомнят, че най-старото международно състезание по борба в Европа е първото за града след 1989-а година. То започва утре – на 17-и февруари и ще продължи до 20 февруари /неделя/. Срещите ще се провеждат в Двореца на културата и спорта "Васил Левски“.

***

Разград

От 10:00 ч., в Заседателната зала на Общински съвет Разград в административната сграда на Община Разград ще се проведе "Ден на Европейската индустрия в Разград 2022", част от "Национален бизнес форум 2022" в рамките на "Седмици на европейската индустрия 2022" - инициатива на Европейската комисия. Темата е "Европейска зелена и дигитална индустрия". Изпращам ви програмата с прикачен файл.

***

Благоевград

От 17:15 часа в зала "22-ри Септември" на община Благоевград ще се проведе изслушване на кандидатите за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград.