***

София.

От 11.00 ч. в Националния исторически музей вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложбата "Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2021 г.“.

***

София.

От 18.00 ч. вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на премиерата на стихосбирката на Маргарита Петкова "Шест етажа без асансьор“.

***

София.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***

София.

От 14.00 часа в сградата на Държавна агенция "Електронно управление“ ще се проведе среща с министъра на електронно управление Божидар Божанов.

***

София.

От 9.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 11 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе конференцията "Български гласове за Европа.

***

София.

От 10.00 часа в Аула Магна на Софийски университет ще се проведе семинар по повод отбелязване на 30-годишнината на Мадридския протокол.

***

София.

От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 4 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу двама души, обвинени за изнудване.

***

София.

От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 9 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 6 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 4 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юнер Дъкдъгъоглу, обвинен за участие в организирана престъпна група.

***

София.

От 11.00 часа в НИМ ще бъде открита традиционната изложба "Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2021".

***

София.

От 11.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 20 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 11.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мохамед Абдулкадер, обвинен за тероризъм.

***

София.

От 11.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 6 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***

София.

От 13.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу двама души, обвинени за подкуп.

***

София.

От 14.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стела Илиева, обвинена за престъпление по служба.



***

София.

От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 5 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 14.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу 10 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 15.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде открита изложбата "Завър и тенекиеният човек“.

***

София.

От 19.00 часа в зала 11 на НДК ще се състои откриването на Новогодишния музикален фестивал.

***

Благоевград.

От 19.00 часа в зала "Яворов“ ще се състои концерт на ансамбъл "Пирин“.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Държавната опера ще се състои празничен гала концерт.

***

Габрово.

От 19.00 часа в ДТ "Рачо Стоянов“ ще бъде представена постановката "Моби Дик“.

***

Добрич.

От 10.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе“ ще се състои празнично детско утро с четене на коледни приказки.

***

Добрич.

От 16.00 часа на пл. "Свобода“ ще се състои празничен концерт на Вокална школа Voiceroom Nelly Gregory.

***

Добрич.

От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова“ ще се състои коледен концерт на Български камерен оркестър.

***

Пловдив.

От 10.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за опит за убийство.

***

Пловдив.

От 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу мъж, осъден на доживотен затвор за двойно убийство, делото е образувано след връщането му от ВКС.

***

Сливен.

От 9.30 часа в зала "Май“ ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.

***

Смолян.

От 18.00 часа в зала "Петър Стайков" ще бъде открита традиционната Коледно-новогодишна изложба на художници от Смолян.

***

Шумен.

От 16.30 часа в Драматично-кукления театър "Васил Друмев“ ще се проведе награждаването на най-успешните шуменски спортисти за 2021 година.

***

Шумен.

От 17.00 часа в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров“ ще бъдат представени книгите "Как работи литературната история?“ и "Обзор на литературни исторически сюжети“ на проф. Михаил Неделчев.

***

Шумен.

От 18.30 часа в голяма зала на ДКТ "Васил Друмев“ ще бъде представена постановката "Жена ми се казва Борис“.