***

София

От 9:30 ч. с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави архиерейската Заупокойна света Литургия в храм "Св. св. Кирил и Методий“, село Байлово, Софийска епархия, по повод 4 години от кончината на дядо Добри.

***

София

От 9:00ч., Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в храм “Успение на Пресвета Богородица“ в град Пирдоп

***

Благоевград

12 000 плодни и декоративни дръвчета ще бъдат подарени на жителите в Благоевград. Инициативата е на "Гората.бг“ и "Арена Благоевград“ и ще се проведе от 11.00 ч. до 14.00 ч. на пл. "Георги Измирлиев.

***

Велико Търново

Поредна акция за почистване организират през уикенда ентусиастите от "Доброволно чистене – Велико Търново“. Този път те ще съсредоточат усилията си в района около автобусната спирка на "Качица“. Акцията ще започне в 11:00 часа. Сборният пункт е зад спирката. И този път ще има осигурени ръкавици и чували за доброволците.

***

Бургас

От 11:00 ч. в Областна администрация-Бургас областният управител Стойко Танков ще проведе среща с народните представители от Бургаски многомандатен избирателен район. На срещата г-н Танков ще представи приоритети за развитието на областта и ще потърси съдействие за проблеми, които с години чакат своето разрешение.