***

София.

От 15.00 ч. в Министерски съвет премиерът Кирил Петков ще проведе среща с ръководствата на Българската асоциация на металургичната индустрия и на петте национално представителни работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ.

***

София.

От 14.30 ч. в сградата на Министерството на земеделието министър Иван Иванов ще представи екипа си и водещите приоритети в работата на институцията.

***

София.

От 15.00 ч. в сградата на Министерството на младежта и спорта министър Радостин Василев ще проведе среща с ръководството на ПФК "ЦСКА-София“ ЕАД и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. След разговорите са предвидени изявления.

***

София.

От 9.30 ч. ХXI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по дело срещу Михаил Апостолов, Георги Бранков, Георги Божилов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч. чрез платформата Zoom ще се проведе онлайн дискусионен форум на тема "Достойна минимална работна заплата за ограничаване на евтиния труд“, който ще бъде излъчен в в страницата на КНСБ във "Фейсбук“.

***

София.

От 10.00 ч. XXIII състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по дело срещу Мартин Попов за придобиване и държане на взривни вещества с цел всяване на страх в обществото.

***

София.

От 12.00 часа Балната зала в Двореца на пл. "Княз Александър І“ ще сае проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от конкурса за националното участие във Венецианското биенале за изкуство.

***

София.

От 13.30 ч. XI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по дело срещу Андрей Захариев, Костадин Гочев и Николай Николов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***

София.

От 10.00 ч.в киносалона на ВМА по инициатива на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев ще се проведе работна среща за организацията на работата във връзка с покачващата се заболеваемост от COVID-19 с директорите на столичните болници, директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София, доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, и Иванка Динева – управител на Столичната здравноосигурителна каса. След срещата ще има кратък брифинг за медиите.

***

София.

От 11.30 ч. в зала 1 на Столична община ще се проведе пресконференция за актуалното състояние на столичния градски транспорт, която ще се излъчва онлайн и на страницата на Столичния общински съвет във "Фейсбук".

***

София.

От 14.00 ч. в залата на ет. 3 в сградата на Направление "Архитектура и градоустройство“ на ул. "Сердика“ №5 ще бъде представен проект за превръщане на междублоково пространство в район "Люлин“ в парк.

***

София.

От 18.30 ч. в Салонната зала в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде открита изложбата на Константин Константинов "Тишина.

***

Благоевград.

От 12.30 ч. в зала "22 септември“ кметът Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, касаещи града.

***

Перник.

От 11.00 ч. в засетателната зала в Общината ще се проведе финална пресконференция по проекта "Изграждане на социални жилища в кв. "Тева“ - oбщинска сграда с капацитет 100 души, а от 13.00 ч. при бл. 20 и бл. 21 в в кв. "Тева“ ще се състои церемония "официално откриване" на обекта.

***

Пловдив.

От 9.00 ч. в Окръжния съд ще се проведе заседание по дело за опит за убийство в с. Рогош.

***

Пловдив.

От 10.00 ч. в Окръжния съд ще се проведе заседание по дело за изнудване.

***

Пловдив.

От 10.00 ч. в зала №1 на Районния съд ще се проведе заседание по дело срещу обвиняем за отглеждане на канабис.

***

Пловдив.

От 13.30 ч. в зала №1 на Районния съд ще се проведе заседание по дело срещу обвиняема за използване на получаване на 50 502 лв. От Взаимоспомагателната каса на учителите чрез използване на неистински документи.

***

Сливен.

От 10.00 ч. в зала 105 в сградата на Общината ще се проведе пресконференция на кмета Стефан Радев и неговите заместници.

***

Стара Загора.

От 12.00 ч. в зала 2 на Общината ще се проведе пресконференция за документалния филм "Гео Милев в лабиринта на времето“, който ще бъде представен на 15 януари в Регионална боблиотека "Захарий Княжески“.

***

Стара Загора.

От 19.00 ч. в Драматичния театър ще се състои премиера на спектакъла "Трите изстрела“ по Агата Кристи.

***

Хасково.

От 15.30 ч. във фоайето на сградата на Областната администрация ще се проведе брифинг след заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.