***

София

Експертните екипи на министерствата на външните работи на Република България и Република Северна Македония ще проведат четвъртата си среща в София.

***

София

11 февруари е обявен за Европейски ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112 със Съвместна тристранна декларация на Европейската комисия, Европейския Парламент и Съвета от 2009 г. и се чества официално в страните-членки от Общността. От 10:30 ч., в онлайн формат, ще бъде представена нововнедрената в националната система услуга - разширена мобилна локализация (Advanced mobile location – AML), която при спешна комуникация с телефон 112 се активира автоматично от смартфона на потребителя, изпращайки данни за неговото точно местоположение директно до 112 чрез SMS.

***

София

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. "Битоля“, ж.к. "Белите брези“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в няколко района, съобщиха от "Софийска вода".

Районите са следните:

-бул. "Гоце Делчев“ (нечетни номера) от ул. "Дойран“ до бул. "България“

-ул. "Нишава“ от ул. "Проф. д-р Димитър Атанасов“ до бул. "България“

-ул. "Битоля“ от ул. "Хайдушка гора“ до бул. "Гоце Делчев“ и ЧЕСОУ "Дорис Тенеди“.

***

София

От 19:00ч. в НЧ "Славянска беседа 1880“ ще се състои Отворена среща – беседа #11 с актьора Валентин Ганев

***

Стара Загора

От 13:30 часа в Културен център "Стара Загора“- фоайе, етаж 2, ще бъде представен значим проект в областта на културата и туризма, който ще бъде осъществен в Стара Загора. По инициативата и с подкрепата на Община Стара Загора. В пресконференцията ще вземат участие зам.-кметът Милена Желева, актрисата Яна Маринова, актьорът Пенко Господинов, продуцентът и сценарист Николай Колев-Нико, продуцентът Христо Дерменджиев и режисьорът Андрей Андонов.

***

Велико Търново

На 11-ти февруари ще се проведе традиционния конкурс за най-добро домашно вино обяви Община Лясковец. Заради действащите противоепидемични мерки и повишена заболеваемост специална програма за Деня на лозаря и винаря – 14 февруари няма да има.

***

Русе

Превантивно-информационният център в Русе отбелязва Деня за безопасен интернет.