***

София.

От 14.00 ч. на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Интегриране на Западните Балкани в ЕС. Роля на Република България в разширяването на ЕС и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания“.

***

София.

От 14.00 ч. в залата на петия етаж в сградата на Министерството на младежта и спорта министър Радостин Василев и екипът, разработил Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2022 г., ще дадат брифинг.

***

София.

От 10.00 часа в митрополитската катедрала "Св. Неделя" ще бъде отслужен Акатист на св. Архангел Михаил след Златоустова Света Литургия, а от 16.00 часа - вечерня.

***

София.

От 11.00 ч. чрез платформата ZOOМ ще се проведе онлайн брифинг наНационалната агенция за приходите по повод старта на данъчната кампания 2022 г.



***

Бургас.

От 10.00 ч. до 12.00 ч. във Военноморска база - Бургас ще бъдат проведени показни занятия с участие на военнослужещи и техника от военните формирования, дислоцирани в базата.

***

Варна.

От 10.00 ч. във Военноморска база - Варна ще се проведат показни занятия с участие на военнослужещи и техника от военните формирования, дислоцирани в базата.

***

Велико Търново.

От 10.00 до 12.00 ч. в Пресклуба на БТА ще се проведе конференцията "Български гласове за Европа: туризмът - предизвикателства и възможности“, която ще може да бъде проследена на живо във "Фейсбук“, в YouTube и в платформата Zoom.

***

Видин.

От 11.00 ч., в заседателната зала на 6 ет. в сградата на общинската администрация кметът д-р Цветан Ценков ще проведе среща с народните представители от Видинския избирателен район в 47-мото Народно събрание, а около 11.45 ч. ще бъде дадена съвместна пресконференция.

***

Пловдив.

От 14.30 ч. в зала № 2 на Районния съд ще се проведе заседание по дело срещу А.Р.К., обвинен за извършено престъпление по чл.325, ал.5, вр. с ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б от НК, за това, че на 15 март 2020 г. в гр.П., при условията на опасен рецидив – извършил е престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

***

Стара Загора.

От 11.30 ч. в офиса на ГЕРБ в града народните представители Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова ще дадат пресконференция по актуални теми, с акцент върху заявените намерения за изграждане на мощност за изгаряне на нерециклируеми отпадъци в Източномаришкия басейн.