***

София

От 11:00 ч. пред параклиса и мемориалната стена до НДК председателят на Народното събрание Никола Минчев ще присъства на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим.

***

София

От 17:00 ч., президентът Румен Радев ще бъде почетен гост и лектор в "The World Ahead 2022". Събитието е организирано от изданието "The Economist“ и ще се състои в "Гранд Хотел Милениум София“.

***

София

Първо заседание на Работна група икономика, търговия и иновации между България и Република Северна Македония ще се проведе на 01 февруари (вторник) в Скопие. Начело на българската делегация е министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който заедно с министъра на финансите в правителството на РСМ Фатмир Бесими ще съпредседателства срещата. На заседанието се предвижда да бъдат набелязани възможности за разширяване на отношенията с Република Северна Македония както в търговията, така и в областта на инвестициите.

***

София

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. "Околовръстен път“, старата отбивка за ж.к. "Младост“, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на "Софийска вода".

***

София

От 15:00 ч. икономическият и социален съвет свиква пленарна сесия, за да обсъди и приеме становище на тема "Доходни неравенства в България: Икономически политики и превенция“.

***

София

От 11:00 ч. в Огледална зала на Народното събрание, пл. "Народно събрание“ №2. заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова организира среща по проблемите, свързани с липсата на здравни кадри във Видин.

***

София

От 11:00 ч., министърът на правосъдието Надежда Йорданова ще положи венец на Паметника на жертвите на комунизма на Втори обект на концлагера Белене, който се намира на остров Персин. По този начин Министерството на правосъдието ще отбележи Денят за почит към жертвите на комунизма.

***

София

От 10:30 ч. , в аудиторията на Клиниката по нервни болести, ръководството на УМБАЛ "Александровска" ще даде пресконференция, на която ще отчете резултатите от изминалите 6 месеца на своето управление.

***

София

От 9:30 ч.негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия в софийския храм "Св. вмчк Пантелеймон", на Трифоновден.

***

Русе

От 11:00 ч., в зала "ЕВРОПА", Доходното здание на пл. "Свобода" №2 в гр. Русе ще се проведе финалната пресконференция по проект "Инвестиране в пътната безопасност и подобряване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T".

***

Хасково

От 12:00 ч. пред паметната плоча на убитите от партизаните хасковски офицери и военни Велико Маринов, Георги Чукурлиев, Начо Гюлемезов, Панайот Танев, Димитър Маразов, Михаил Илиев и Петър Ангелов община Хасково организира поклонение по повод 1 февруари – Ден на признателност и поклонение пред жертвите на комунистическия режим. Кметът на община Хасково Станислав Дечев ще присъства на поклонението.

***

Ловеч

Община Ловеч организира отбелязване на 1 февруари - Ден за почит към жертвите на комунизма. По този повод във вторник ще има поднасяне на цветя и венци на мястото край Ловеч, станало известно като лагера "Слънчев бряг" (1959-1962).

***

Варна

На 1 февруари 2022 г. ще изпратим във вечния му път големия български диригент Борислав Иванов (02.08.1931 – 22.01.2022) - нашия любим Маестро, диригент, директор, артистичен директор и артистичен консултант на Държавна опера Варна, доайен на българските диригенти. Тленните останки ще бъдат изложени за поклонение на 1 февруари 2022 г. от 11.00 до 13.00 ч. в Държавна опера Варна. Погребалната церемония ще се извърши след това в централния гробищен парк на Варна.

***

Шумен

От 10:00 ч. в базата на ОП "Чистота“ (двора до централния вход на бившето военно поделение "Дивизията“) ще се проведе брифинг на тема: Нова техника и съдове за отпадъци за общинското предприятие по чистотата. Разрастване на дейността на предприятието в града и по селата.

***

Бургас

От първия ден на февруари Културен център "Морско казино“, ще бъде домакин на две изложби на "Зелени Балкани“. Интерактивната експозиция включва два макета на обикновен делфин в реални размери, показващи както красотата на тези грациозни бозайници, така и проблема със замърсяването и поглъщането на отпадъци от морските обитатели.

***

Бургас

От 10:00 до 20:00 ч.във връзка с преконфигуриране на базови компоненти от информационно-комуникационната инфраструктура на администрацията на Община Бургас, са възможни технологични прекъсвания на услуги, които се предоставят през интернет.

***

Велико Търново

От 9:00 до 15:00 ч. ден на отворените врати организира Професионалната държавна търговска гимназия в Свищов на 1 февруари /вторник/. Мотото е "Достойни последователи на завета на Дарителя Димитър Хадживасилев“, а поводът - патронния празник на училището, който е на 9 февруари.

***

Пазарджик

От 12 ч.. в офиса на ПП ГЕРБ в гр. Пазарджик гр., ул. "Екзарх Йосиф" 15 А, ет.2. народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР Пазарджик - Екатерина Захариева и Стефан Мирев ще проведат пресконфернция.

***

Смолян

От 11:00 ч. в 247 зала на община Смолян, кметът Николай Мелемов ще даде пресконференция на тема: "Актуални въпроси свързани с повишаването цените на ел.енергията и как ще се отрази инфлацията върху реализацията на общинските проекти."

***

Плевен

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов и заместник-министър Стефан Бурджев ще се включат в отбелязването на празника на лозаря св. Трифон Зарезан в гр. Плевен. Честванията се организират от Института по лозата и виното- Плевен и ще се проведат Експерименталната база на ИЛВ в местността "Томовското“ от 11:00 ч.