***

София

Изплащането на пенсиите и добавките към тях за март т.г. ще се извърши в периода между 7 март (понеделник) и 21 март (понеделник).

***

София

От 10:00 ч. Конфедерацията на независимите синдиката в България, в партньорство с Комисията за равнопоставеността, семейството, жените и децата към КНСБ и Фондация "Фридрих Еберт“ организират Дискусионен форум "Равнопоставеност на половете на работното място в условията на Ковид-19 пандемия. Форумът ще бъде открит от президента на КНСБ Пламен Димитров и Жак Папаро, директор за България на Фондация "Фридрих Еберт“.

***

София

От 11:00 ч. в зала 11, във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ ще се проведе конференция "Иновации и растеж“. Участие във форума ще вземе министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Преди началото на конференцията е предвидено време за изявление от министъра и въпроси от медиите.

***

София

От 12:00 ч. в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на тема: "Системно нарушение от страна на министъра на енергетиката на Плана за действие при извънредни ситуации.“

***

София

От 15:00 ч. в БТА София ще се проведе извънредна пресконференция на Възраждане: Ексклузивно от Украйна.

***

Варна

Oт 10:00 ч. в зала 1 (академична сграда на ИУ – Варна) и онлайн чрез Google Meet, икономически университет – Варна организира кръгла маса на тема "Интелигентен туризъм: предизвикателства пред научните изследвания и обучението на кадри. Кръглата маса се провежда с цел да се дискутират основните предизвикателства пред развитието на туризма в България и света, решенията чрез иновации и инвестиции в изследователска дейност и обучение на кадри в бранша, за да бъде българският туристическия бизнес конкурентоспособен, иновативен и дигитализиран.