***

София

От 10:00 ч. Министерският съвет ще проведе заседание.

***

София

От 10:00 ч. в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия ръководители на структури от системата за пожарна безопасност и защита на населението и огнеборци, участвали в потушаването на горски пожари в България и Република Северна Македония през лятото на 2021 година.

***

София

От 11:00 ч., с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще отслужи панихида пред Докторския паметник, по повод 144 г. от Освобождението на България, за героите-медици, загинали в Руско-турската война, дали живота си за свободата на България .

***

София

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. "Шиндра“, кв. "Горубляне“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: ул. "Павел Красов“, ул. "Шиндра“, ул. "Камчия“ и бул. "Цариградско шосе“, съобщиха от "Софийска вода". Във връзка с реконструкция уличен водопровод на ул. "21-ви век“, кв. "Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в: бл. 1, бл. 7, бл. 8, бл. 9, бл. 10 и ул. "21-ви век“.

***

Стара Загора

От 09:00 ч. в зала "П. Р. Славейков“ ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Стара Загора.

***

Бургас

От 19.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне тържествен концерт по случай 3 март с диригент – Йордан Дафов, солисти: Мария Цветкова-Маджарова и Яни Николов; гост – Атанас Кръстев – виолончело; оркестър и хор на Държавна опера – Бургас.

***

Казанлък

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в Казанлък, където ще се включи в тържествата по случай Националния празник на Република България 3 март.



В 17.30 часа пред сградата на община Казанлък ще се проведе церемония по издигане на националния флаг на България.



В 18.00 часа на площад "Севастополис“ вицепрезидентът ще произнесе тържествено слово за 144-годишнината от Освобождението на България, след което ще бъде извършена тържествена заря-проверка.