***

София

От 18.00 часа в галерия "Виваком Арт Хол“ на ул. "Оборище“ 5 президентът Румен Радев ще поздрави българските производители, отличени за качество и професионализъм с годишните награди "Златна мартеница“.

***

София

От 11:00 ч.председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента.

***

София

От 11:00 ч. в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата "Достойни за свобода“, посветена на хилядите българи, взели участие в Руско-турската война и извоювали свободата на България.

***

София

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. "Цар Самуил“, кв. "Център“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 часа на клиентите на "Софийска вода". Спирането на водоподаването ще засегне живеещите в района между:

бул. "Александър Стамболийски“, ул. "Княз Борис Ⅰ“, ул. "Позитано“ и бул. "Христо Ботев“

бул. "Христо Ботев“ от площад "Македония“ до ул. "Позитано“ и площад "Македония“.

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. "Йоасаф Бдински“, кв. "Симеоново“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ул. "Тодор Пеев“ и ул. "Митрополит Партений Зографски“.

***

Русе

В зала "Княз Александър I“ на Историческия музей се открива изложба с мартеници "Първомартенски празници“. Експозицията се реализира по проект "Мартеници и съвременни първомартенски практики – дигитализация и споделяне“ с подкрепата на Национален фонд "Култура“, Програма "Културно наследство“, Модул "Съхранение и популяризиране“, 2021.

***

Стара Загора

Пред Община Стара Загора ще бъдат изложени част от произведенията на децата, участници в традиционния конкурс - изложба "Баба Марта бързала, мартенички вързала", организиран от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).