***

Копривщица.

Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 146 години от обявяването на Априлското въстание в Копривщица. От 20.30 часа на пл. "20 април“ ще започне тържествената проверка-заря, където президентът ще приеме почетния строй и ще произнесе слово.

***

София.

От 10.00 часа в Нов български университет, департамент "Право“ ще бъде открит форумът "30 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В СЪВЕТА НА ЕВРОПА – ВЪРХОВЕНСТВО НА ПРАВОТО, ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВА НА ЧОВЕКА“

***

София.

За шеста поредна година Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) ще проведе кампанията "Ние броим врабчетата. Всички, които искат да се включат, могат да го направят бързо и лесно, като се регистрират на сайта на кампанията vrabcheta.bg .

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в НЧ "Възраждане 1908“ с. Българско Сливово ще се проведе регионален фолклорен фестивал "От Лазарица до Гергьовден“.



***

Ловеч.

От 12.00 часа ще се проведе най-голямото състезание за годината по карате Шинкиокушин. Домакин ще е Карате клуб-Ловеч (Магеранов Дожо) със съдействието на Община Ловеч.

***

Сливен.

От 10.00 часа на площад "Хаджи Димитър“ в Сливен колекционери от цялата страна и чуждестранни гости се включват в 9-ия ретро парад на автомобили в Сливен.

***

Стара Загора.

От 9.00 часа в НЧ "Св. Климент Охридски“ гр. Стара Загора ще бъде открит XXII Национален детски музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче“. Официалното откриване ще бъде в 9:00 часа, а конкурсния ден ще започне в 9:30 часа. В 19:00 часа ще бъде извършено награждаване за деня и връчване на стипендии.